Därför är det en bra idé att matcha din outfit med väggen

Även om mode och kläder alltid varit ett nästan ohälsosamt intresse hos mig sedan jag var väldigt liten, så har fotografi varit nästan lika viktigt. Hade jag inte tjatat mig till den där systemkameran när jag var 14 år gammal så vet jag faktiskt inte vad som hade hänt. Men jag kan lova er att jag inte hade suttit och hittat på det här till er! S/o till min mamma.

Jag älskar att cyber har gjort själva fotografit lika viktigt som objekten i det och att vi genom sociala medier hela tiden tvingas utmana oss själva och varandra för att uttrycka oss och inspirera varandra. Vi tillsammans är ju världens största kreativa klubb, har ni tänkt på det så någon gång? Som ett väldigt abstrakt men samtidigt väldigt tillgängligt konstprojekt.

I samarbete med Samsung och deras nya telefon Galaxy A8 som har helt fantastisk kamera men också två selfiekameror varav den ena är lite mer utzoomad (exakt hur många gånger han man inte försökt ta en close up på sin outfit men aldrig lyckats få med sina vrålsnygga byxor??) så vill prata om hur jag tycker om att fotografera just nu! Let’s go!

Att färgmatcha min outfit med bakgrunden

Jag har på riktigt hoppat ur bilen i mitten av ingenstans för att jag sett en byggnad som matchar min outfit bara för att få knäppa en bild. Kan låta knäppt, men om musiker säger att de hela tiden går omkring med musik i öronen så går jag hela tiden runt och ser fototillfällen. Här kommer också selfiefunktionen väl till pass i fall man är ensam eller har en väldigt arg pojkvän som tycker att man kan ta ”vilken vägg som helst”. Jag kan inte ta vilken vägg som helst och att hitta rätt är lite som att vinna på lotteri. Även om vinsten bara är på 60 kr.

Hitta rätt props

Att bara stå rätt upp och ner och ta en bild tycker jag är lite överspelat. Det fungerade när street stylen kom i början av decenniet men det är inte lika kul längre, framförallt inte om man tar bilder på sig själv varje dag. Om man blir trött på sitt utseende framför en neutral vägg? Ja. Så att hitta en bakgrund eller sammanhang där bilden får liv och inte känns så stagead kan ibland vara hela bilden. Det kan vara ett torg i rörelse, en mässingstaty, en kiosk full med annonser om hästtrav eller ett prunkande blomstånd. Här sätter ju enbart fantasin stopp.

Humor

Även om båda punkterna ovan är viktiga (och går hand i hand med denna till viss del) så är humor och lättsamhet det absolut viktigaste när jag tar bilder. Mode och kläder ska vara kul, inte svårt och otillgängligt. Och även om ni sällan ser mig stå i en skrattsalva, så finns självironin alltid där. Det yttrar sig i en fotlång paljettklänning i mejeridisken, en blomkål som handväska till en trenchcoat eller i lekfull styling. Och skulle någon du är med sakna den här typen av humor kommer dual front-selfiekameran som Galaxy A8 har väl till pass. En hylla eller varför inte en gren blir lätt ett stativ och sedan är det bara att gå loss.

Det är sällan jag springer omkring med kameran i allra högsta hugg. Oftast på grund av att jag har tusen saker för mig samtidigt, leder cykeln och bär på sju väskor. Men samtidigt så tycker jag att de är de där bilderna som man inte visste om att man skulle ta som blir de bästa. Lite som att hoppa ur bilen i mitten av ingenstans eller hitta ett litet fruktstånd med bara apelsiner och som av en händelse bara ha på sig orangea plagg. Och att då ha en mobil med en kamera som verkligen håller måttet är därför väldigt viktigt för mig.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!