Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

The new life of the trenchcoat

 

Våren 2018 är trenchcoatens vår. Och jag vet att det låter ungefär lika spännande som att blommigt är på tapeten. Flowers for spring, groundbreaking etc etc. Och till skillnad mot blommigt har trenchcoaten varit trendig varje vår i i över 100 år. Det blir nästan 200 säsonger och ännu fler om man låter alla pre och cruisekollektioner vara med.
Trenchen introducerades faktiskt av Burberry SS1901 och Anna Wintour var först med att hylla den. Skoja, det var ju franska och engelska flygvapnet. Med detta i bakhuvudet kanske trenchen inte känns så sjukt exalterande men just i vår är den väldigt mycket mer upphetsande än vad man kan tro. Låt mig lägga upp det så här.

Ni vet hur skjortor har spårat ur totalt? Det började med att alla reintroducerade skjortan som något annat än vad män har under kostym. The deconstructed shirt tog över street style scenen och kedjorna tog rygg. Och det började bra. Den uppdaterade skjortan kunde ha en längre ärm med frackcuff, en öppen rygg eller varför inte ett omlottlösning. Sedan eskalerande det väldigt snabbt. Idag ser det som kallas uppdaterade klassiska skjortor ut som en korsning utav det Marie Antoinette bar på fredagar och sån konst som hänger i taket i lokaler tillhörande den offentliga sektorn för att dämpa ljudnivån.

Och jag misstar mig nog inte allt för mycket när jag säger att det är ungefär den resan som trenchcoaten kommer att göra över kommande säsonger. Vi kan alla bara hålla tummarna för att den kommer att göra det med lite mer värdighet än skjortan. Och tills dess att den ser ut som en deconstructed funktionärstält på Way out west så kommer jag att vara en stolt följare och bärare.

Trenchcoat, Weekday. Jeans, Bikbok. Knit, Hope. Faux fur scarf, Rodebjer. Platform sandals, Prada. Bag, Stella McCartney.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
 • Hej Fanny! Tack för en inspirerande blogg! Tycker det verkar som att ni har så fint hemma hos er, så undrar om du inte skulle kunna göra ett eget ”hemma-hos” reportage? 🙂 Jag håller nämligen på att göra om i min lägenhet och hade varit så kul att få en dos inspiration!

  Hannah 2018-01-09 09:06:57
  Svara
  • Svar på Hannahs kommentar.

   Hej Hannah! Ledsen för sent svar. Men det är på gång! Fotade i förra veckan så håll utkik på bloggen 🙂 Kram!

   Fanny Ekstrand 2018-02-16 18:46:13
   Svara
 • Så snyggt!

  Josefine 2018-01-09 08:26:45 https://daystyle.se/
  Svara

senaste från Mode

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Mitra Javadi
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Lifestyle
Sophia Anderberg
Home
34 kvadrat
Mode
Emma Fridsell
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Joanna Swica
Home
Jannike Ebbing
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Lifestyle
Evelina Andersson
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Lifestyle
Sara Che
Mode
Emma Danielsson
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Imane Asry
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson