Does your clothes pressure you?

I always look for ways to get more use out of my suits. Wearing the pants and blazer apart as much as together is given, but wearing the suit with a dress or skirt really is a great layering trick. Also, it helps you find more days in the week for the suit. Personally I rather wear my suits for Sunday lunch rather than the Saturday night dinner party. I just feel like clothes sometimes puts more pressure on a situation than they have to. You know what I mean? Or am I just really overthinking this?

Jag har det senaste åren blivit en riktig hejare på att slå till på kostymer. Från att knappt ha haft ett enda strumppar som matchade varandra har jag nu ett tiotal kostymer i olika former som hänger i garderoben och väntar på att luftas.

Många tror att kostymen måste se ut på ett visst sätt, eller sparas till ett speciellt tillfälle men jag tycker inte helt otippat tvärt om. Att verkligen se till att utnyttja kostymen till fullo är det bästa jag vet och det gör jag såklart dels genom att använda den isär, som byxa och kavaj alltså, men jag ser också till att bära kostymen tillsammans med kjolar och klänningar för den ultimata lager på lagerfunktionen. Snacka om två outfits i ett, visst? Att dessutom sporta kostymen en helt vanlig söndag på stan är det bästa. Jag upplever att kläder i vissa sammanhang kan skapa onödigt stora förväntningar på situationer, förstår ni hur jag tänker? En kostym på en söndag kl 13.30 på Hötorget är liksom inte samma sak som en kostym en lördagkväll 22.30 på Teatergrillen. Jag personligen föredrar det förstnämnda alla dagar i veckan, då känner jag mig som absolut snyggast. Med klänning till eller utan.

Corduroy suit, H&M. Dress, Ganni (with different pattern). Bag, Loewe. Loafers, Dr Martens.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
  • Alltså är byxorna helt slutsålda eller har dom inte kommit in än? Har letat som en tok men hittar bara kavajen! Jag behöver ju båda!!

    Andrea 2017-10-25 09:42:57
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!