Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

I love socks but hate stockings

Before it’s time to kiss those bare legged summer days goodbye until next time see you later the winter is coming and so on, I am determined to make the most out of it. Even if I am gonna have to have a close collab with socks, blazers and eventually knits to not freeze my hu-ha off. 

Innan det är dags att kyssa bara ben goodbye för sisådär en istid så tänker jag bära så mycket flygigt, kort, långt och slitsat kjoltyg som jag bara kan. Även om det betyder att jag kommer att behöva väga upp med strumpor, jackor eller stickat för att inte frysa fiffi av mig.

Varför är det så att jag älskar strumpor, men inte tål strumpbyxor? Under sommarhalvåret så jobbar jag cirka 90% kjol/klänning och resterande delar jag upp mellan byxor och trosor. Det är nyligen framtagen statistik. Medan resterande månader så får kjolen antingen sällskap av både trosor och byxor och om så inte så får den stanna i garderoben. Är det hälsosamt att vara så emot strumpbyxor? Är det en generationsfråga? För några årtionden sedan så ritade ju de damer som inte hade råd med strumpbyxor, dit en liten fejksöm på benet med en penna för att det skulle se ut som att de faktiskt hade på sig strumpbyxor. Jag får kli i hela kroppen av att tänka på att paketera mina ben i sticksig nylon.

Kanske kan Balenciagas färgglada exempel få mig att komma på andra tankar. Eller kanske har jag bara glömt hur det är att frysa om benen och faktiskt inte ha något val. Men en sak vet jag, att när dagen kommer då jag drar på mig ett par strumpbyxor så kommer jag att se till att det är en dag där jag sitter ner på hårda ytor så lite som möjligt (ni som vet, vet).

Blazer, vintage. Fury bag, ATP Atelier. Skirt, Rodebjer. Socks, Hysteria by Happy Socks. Slingbacks, ATP Atelier. 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
  • Jag är dålig på att kommentera, men måste bara säga att du verkar vara så jävla HÄRLIG! PoK

    Lisa 2017-08-17 16:29:50
    Svara

senaste från Mode

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Ida Warg
Home
34 kvadrat
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Linn Herbertsson
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sandra Beijer
Man
Niklas Berglind
Marie Serneholt