Three ways to wear a really fancy dress every day

 

Jag har ju en grej med allt som inte är basplagg. Något som kan låta svårt och dyrt i längden. Och du som tänker det är (visserligen inte helt) ute och cyklar! För alltid när jag slår till på ett plagg som tar mycket uppmärksamhet eller kan tyckas passa bättre in på slottet än på tunnelbanan klockan 08.23 en tisdagmorgon så brukar jag försöka fundera ut tre sätt att bära det på i vardagssituationer. Kan jag inte det, då blir det lite svårare att motivera mig själv. Men himla tur (eller mindre tur beroende på ifall du är jag eller om du är mitt kontokort) att man är påhittig ändå! Så nu tänkte jag visa hur jag bär den här guldiga, plisserade blåsan som jag senast hade på mig på Kinggalan. Kommer ni ihåg? Nu kör vi.

 


Nästan allt går att sätta en randig tröja under. Det är sant!! Did I just blow your mind?? Nästan allt går även att sätta en liten tunn blus under. Did I just blow your mind again? Och rätt så mycket går att sätta både en randig tröja och en liten tunn blus under. Dock inte allt.

Striped sweater, Mads Norgaard. Sandals, ATP Atelier. Blouse, Bikbok. Bag, ATP Atelier. Dress, Baum und Pferdgarten.


Att tagga ner festliga plagg med en herrkavaj är ju sedan gammalt. Adderar du sedan ett par Adidastofflor till det så kommer ingen tro att du ska på gala. Så satans bra. Örhängena tror fortfarande att du ska på gala men låt dem tro det.

Blazer, H&M. Straw bag, Chêne. Velvet slippers, Adidas. Earrings, H&M. Dress, Baum und Pferdgarten. 

*wink* *wink*


Jag vet att detta är äldsta tricket i boken, men ibland behöver man bara påminna sig själv? Så fort du sätter en stickad tröja över en klänning så blir den vips till en kjol. Never forget. Lägg till ett par tintade glasögon helst i härlig rosa så har du inte bara en ny kjol utan du ser också världen på ett lite mer rosa vis.

Cashmere sweater, Soft Goat. Dress, Baum und Pferdgarten. Sneakers, Adidas. Pink tinted glasses, Giant Vintage.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • Älskar det här, mer lager på lager och mindre basplagg åt folket! För du klär så himla himla bra i den guldiga klänningen!!!

  My 2017-07-05 22:56:56 http://nouw.com/mymag
  Svara
 • Snyggt! Fråga: vad har du för storlek på din Mads Norgaard-tröja? Skulle du säga att de är små/normala/stora i storlek? Tacksam för rekommendation!

  Lisa S 2017-07-04 16:32:25
  Svara
  • Svar på Lisa Ss kommentar.

   Tack!! Jag har M, men skulle kunna ha S också. De är ju ribbade och ribbade töjer ju lite på sig efter tvätt, men skulle säga att de är ganska normala i storlekarna 🙂 Kram!

   Fanny Ekstrand 2017-07-05 12:39:38
   Svara
 • Heeeej hallå grymt inlägg!! Superinspirerande och motiverar varför jag inte ska köpa ett par nya jeans ”bara för att det behöver man alltid” utan en grym klänning som kan fylla samma funktion ?
  Jag ska på ett bröllop nästa vecka och vet inte vad jag ska ha på mig. Jag har en gammal dagmar långklänning i marmormönster som jag hade på min studentbal. Visst kan man ha den på bröllop?!?? Den är väldigt fin och man behöver ju klä ner den lite kanske. Hur hade du gjort det? Herrkavaj ja men är rädd att det blir så varmt på ett julibröllop… och slippers känns inte så jag; vad för andra skor passar? Atp sandaler? //Mvh förvirrad Ebbsi

  Ebba 2017-07-04 09:21:55
  Svara
  • Svar på Ebbas kommentar.

   Hallå! Haha, eller hur! Kul att du gillade det 😀

   Ja, alltså bara den inte är för vit? Men det låter superfint! Åh, jag tycker kavaj låter flådigt till! Men om du är rädd att det ska bli för varmt, ta en sväng på stans secondhandbutiker, kanske hittar du någon tunn i linne? Och annars blir det ju faktiskt rätt kyligt på kvällarna, trots juli och så. Sandaler fungerar alltid! Så länge de inte är en allt för naken modell. Annars skulle jag satsa på ett par mules med klack! Så snyggt till ankellångt! Ett annat bra sätt att ta ner en klänning på jorden lite är ju en lite större väska, alt en liten stråväska? Det är så fint! Kram!

   Fanny Ekstrand 2017-07-05 20:45:00
   Svara
 • Super snyggt! Älskar också att styla en klänning till vardags – snyggt, enkelt och avslappnat 🙂
  xx

  Marianne 2017-07-04 09:18:08 http://mariannelle.com
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!