How to not look like Inspector Gadget in your oversize trenchcoat

 

Det finns så mycket som är bra i teorin, men i praktiken faller platt som en pannkaka. Alldeles för överdimensionerade axlar off catwalk (och då pratar jag inte om ”bara” oversize bara utan de verkliga bokhyllorna till axlar) är en sak som sällan klär någon. En trenchcoat i sjutton storlekar för stor snarare än de rimliga tre, är också en sån grej. Min favorittrench shoppade jag på 50% på 50% you do the math. Jag fick nästan betalt för att adoptera den. Men, den är för stor.

Det finns då tre saker att göra. Skicka den vidare, gå till en skräddare eller make it work som Tyra hade sagt. Och skam den som ger sig.

Jag har försökt måtta in den i olika lager på lager-kombinationer. Tältkänslan var otroligt svår att finta. Jag har försökt att hoppa på den maskulina tåget i tro om att den då ”gör sig”. Inspector Gadget-looken var nästan ännu svårare att springa ifrån. Men så provade jag att bära den tillsammans med en klänning som ligger precis mellan High School Prom och Gucci FW16 och insåg att det var där den passade perfekt. Tillsammans med en midklänning i matt satin, gubbloafers och sidenstrumpor.

Med detta vill jag egentligen bara understryka ödmjukast att jag har fortsatt rätt. 50% gubbe och 50% raffig tant går fortfarande hem.
 

Trenchcoat, Weekday. Dress, sample. Loafers, Hope.
 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!