Rules to follow (or break) when pattern mixing

 

If i must choose my favorite pattern it has to be stripes (fortunate for me I don’t have to so HAHH). Wide stripes, small stripes, long stripes, they dominate my closet. Therefore I like to combine different stripes with each other. And the best part is that you don’t have to be so accurate, you can just play around. But if you want a rule I try to keep it would be to mix your patterns within the same color schedule. 

But as you see I did’t made it all the way with my blue choice when I added a yellow bag. So maybe it’s a dumb rule. That, or the fact that rules are made to be broken. 
 

Om jag måste välja ett utav mina favoritmönster (nu måste jag inte det så -PUH) så skulle det vara randigt. Bredrandigt, smårandigt, tvärrandigt. Ränder i alla dess former regerar min garderob. Därför tycker jag ju också himla mycket om att matcha dem med varandra. Och när det kommer till att mixa och trixa med ränder, så behöver det inte vara så jäkla noggrant. Kör på känsla. Men om det är någon regel jag alltid försöker hålla när jag blandar mönster så är det att hålla mig till en färgskala i grund och botten.

Men, som ni ser så sket jag i den regeln när jag drog en gul väska över axeln. Oh well. Regler är till för att brytas.

Dress, Weekday. Shirt, The Shirt Factory. Denim, Levi’s. Silver boots, Topshop at Nelly. Pinstripe blazer, vintage. Bag, Balenciaga. 

 

 

 
Foto. André Garcia

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!