What to wear for new years eve when you don’t like to dress up for new years eve

New years

 

Med inte ens en vecka kvar till julafton ligger årets sista natt inte långt bakom knuten. Och klädvalet är lika viktigt som andra stora beslut som vart ska tolvslaget firas in och vad som ska fukta strupen. Rocket science alltså. Jag som kan liknas med en tjurig treåring när det kommer till att klä upp mig på beställning har därför inga konventionella tips för hur du fixar festens glammigaste outfit. Däremot tänkte jag berätta hur jag resonerar lite när det kommer till paljettsteroidiga dresscodes och hur jag tacklar. Så nu kör vi.

 

With one week left until christmas the last night of the year is just around the corner. And what outfit you are wearing is just as important as the party location and the drinks. It’s rocket science. I find myself as a bit of a three year old since dressing up on order isn’t my strongest game. Therefore I have no conventional tips for how to get a smashing new years eve outfit. But what I do have is how to make the best of this hysterical sequin dress codes that comes with the celebrations of leaving the old year for a new. Let’s go. 
 
Dresses new years eve

Silver sequin dress, & Other stories. Red sequin dress, & Other stories. Long sequin dress, Zara. Short cowboy boots, Saint Laurent. Thigh high cowboy boots, Nelly. 
 
Paljettklänningar och jag har en speciell relation. Jag säger att jag inte gillar dem, men varje år så tycker jag att jag saknar en långärmad paljettklänning i silver i ett par storlekar för stor. Det är ett plagg som konstigt nog fungerar året runt. Och hade jag haft den perfekta paljettklänningen (den från Stories ser lovande ut, no?) hade jag givit den edge á la Kate Moss så att det räcker och blir över, med ett par cowboyboots! Skippa klackarna och stövletterna alltså.
 
I have a special bond with sequin dresses. I say I don’t like them. But too often I miss that perfect silver, over size, long sleeve sequin dress in my wardrobe. I actually think it works all year around. And if I had that perfect dress now, I would have worn it with cowboy boots. Super edgy á la Kate Moss on a festival with a pinch of Vetements. So, no more booties and heels with sequin dresses. Cowboy boots for the win. 

Pick me ups

Earrings, JW Anderson. Silver sequin skirt, Zara. Metallic skirt, H&M. Metallic socks, Monki. Silver shoes, H&M. 
 
Och blir det nu ingen paljettklänning med lång ärm eller alternativt i en längre slip-inmodell, så är en svinsnygg polotröja eller klassisk skjorta riktigt idiotsäkert. Denna klär jag upp med en riktig pangkjol i paljett eller metallic och glömmer att jag någonsin hört less is more och gasar på med metallicskor med glitterstrumpor i. Toppar mig själv med ett par skatiga örhängen.
 
And if I don’t fint my sequin dress, I’ll just go for a safe card, which is a black turtleneck or a mens shirt. And with that, a super shiny skirt with sequins or in a cool metallic. And to make it even better, forget that I’ve ever heard the sentence less is more and just go for metallic shoes with glitter socks and big big earrings to go with it. The basic shirt or turtleneck makes this totally ok. 
 
Och som tumregel – ska du på sittande galej eller är mer utav en sittdansare, satsa alltid på halsband eller örhängen som sköter snacket. mvh en som alltid har världens glammigaste skor och strumpor under bordet som ingen ser.
 
And, a little basic rule to live after – if you are going to a sit down dinner or just like dancing sitting down, always go for a really chunky, sparkly, heavy pair of earrings or necklaces. best regards the one who always wear fancy shoes and socks that nobody sees because they are under the table. 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
 • Love all the sequins and metallics!

  Natalie 2017-01-23 23:33:23 http://www.upyourvlog.com
  Svara
 • <3 <3

  mari 2016-12-20 21:53:09
  Svara
 • Haha, när man kan glömma ”less is more” så har man verkligen rätt inställning till livet tycker jag! Ska nog köra på en mycket spännande glittrig byxdress, kanske med glittriga strumpor? Kanske med för mycket smycket? Hoppas på att jag också kan utstråla att jag glömt bort att less is more

  alicia 2016-12-20 21:30:34
  Svara
  • Svar på alicias kommentar.

   Men eller hur, haha! Det tycker jag absolut! Slå till på ett par glitterstrumpor med färg eller ränder! Monki och & Other stories har jättefina alternativ 🙂 Det tror jag alldeles säkert!

   Fanny Ekstrand 2016-12-21 12:29:45
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!