Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Om hur du får användning för hela din garderob

e465d93bcb3fe5079493f78b1a75e460
 
Visste du att nästan alla kvinnor i Sverige bara använder sig utav 50% av sin garderob? Visste du också att jag precis hittade det påståendet? Men det hade lika gärna kunnat vara ren fakta. Vi har alla våra garderobsfavoriter och även om dessa varierar från vecka till vecka så är det ofta man snöar in på något som får en att glömma tid och rum (eller snarare allt annat som hänger på galgarna). Men när det sedan är dags för garderobsrensning är det mycket som får stanna, trots att de aldrig varit veckofavoriter, varför?
 
Jag rensade min garderob igår. Duktigt, kanske du tänker. Men anledningen var faktiskt att min garderob samma morgon någonstans mellan byta till nya trosor och första kaffekoppen, trillade ihop. Anledning? Överlast (igen). Och detta är inte en, lyssna på mig, det är så synd om mig som har så mycket kläder, snarare, är jag den enda som glömmer bort halva min garderob dagligen, trots att jag delar sovrum med den?
 
I och med rensningen så hittade jag gamla favoriter, plagg jag sparat till ett speciellt tillfälle som skjutits upp, och annat krafs jag varit alldeles för sentimental för att göra mig av med. Med argument som ”någon gång blir det ju kallt” eller ”man vet aldrig när man kommer i de här jeansen igen” så har de fått stanna. Situationen blir ohållbar.
 
För att inte vara en utav de kvinnorna i Sverige som bara använder 50% av min garderob gjorde jag därför en commitment till min garderob. Jag rev ut låda för låta, öppnade min Pinterest, rannsakade min personliga stil och började anteckna på min telefon. Vad kan jag ha med vad. De plagg som aldrig blev uppskrivna i mobilens anteckningar, fick ryka.
 
Nu har jag alltså en alldeles egen Clueless-databas med 100% av min garderob som jag kan kolla i varje morgon tills det är dags för en ny rensning.

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

  senaste från Mode

  metro mode weekly

  Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

  Lifestyle
  Marie Serneholt
  Lifestyle
  Susanne Barnekow
  Hälsa
  Sassa Asli
  Mode
  Petra Tungården
  Lifestyle
  Makeup by Lina
  Lifestyle
  Elin Johansson
  Hälsa
  Joanna Swica
  Hälsa
  Josefines Yoga
  Lifestyle
  Cassandra Lundgren
  Hälsa
  Foodjunkie
  Lifestyle
  Tess Montgomery
  Home
  34 kvadrat
  Lifestyle
  Henrietta Fromholtz
  Mode
  Paulina Forsberg
  Hälsa
  Jenny Sunding
  Mode
  Fanny Ekstrand
  Mode
  Pamela Bellafesta
  Lifestyle
  By Momo
  Mode
  Mathilda Weihager
  Mode
  Tyra-Stina Wilhelmsson
  Hälsa
  Fannie Redman
  Mode
  Emma Danielsson
  Man
  Niklas Berglind