Miniguide: Så fransar du dina jeans

Ni är ett gäng som brukar undra hur jag fransar och klipper mina jeans. Det har ju blivit lite av en grej för mig att låta mina jeans få nya utseenden lite titt som tätt. Därför tänkte jag nu en gång för alla göra en miniguide på hur jag gör de långa fransarna på mina jeans. Det enda du behöver är jeans, en sax och tålamod (det sistnämnda brukar vara en bristvara). Here we go.

Fransa jeans

Jag böjar med att klippa dem i önskad längd-ish. Klipper med ett par centimeters marginal beroende på hur långa jag vill ha fransarna. Just dessa jeans kulle få en sned kant.

Slippa jeans

Sedan klipper jag små hack med ungefär en centimeters mellanrum. Lika långt in som jag klipper hacket, lika långa kommer fransarna bli, ja ni fattar. Obs, hela processen kommer att underlättas om alla hack är lika djupa.

Slita egna jeans

Och nu kommer the tricky part, som tar en liten stund. Jag börjar med att dra bort ett gäng vita trådar, tills jag kan börja dra bort de blå fransarna från sidorna av hacket. Upprepar sedan tills allt vitt krafs är borta och går sedan vidare till nästa hack.

Göra jeans fransiga

Man får akta sig för eventuell valp som vill komma upp på bordet och förstöra det man håller på med. Det blir väldigt mycket stökigare då.

DIY Fransade jeans

Jag fortsätter sedan att dra isär alla hacken till mina jeans ser ut såhär! Tada! Vill man ha ännu längre fransar på sina jeans (vilket man oftast vill när man väl är igång) så är det bara att klippa hacken ännu djupare och fortsätta dra isär.

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
  • För att slippa pilla fram alla fransar själv – låt tvättmaskinen göra jobbet! Klipp alltså dina hack av önskar franslängd och släng sedan in jeansen på ett kort skonsamt program i tvättmaskinen och de kommer ut fransade och klara!

    Evelina 2016-05-23 11:00:05
    Svara
  • Ååååh har verkligen väntat på den här guiden forever känns det som!! Och eftersom jag är rätt otålig så bara gjorde jag detta ändå i förrgår utan dina råd på vägen…! Sååå vill dela med mig av mina två bästa tips 1) klipp av jeansen lite nedanför så långa som man vill ha dem för de ser kortare ut när de är fransade och 2) markera med maskeringstejp hur lång franskant man vill ha så att man klipper alla jacken lika djupa (supersvårt att få det jämnt annars ju). Men tack för guide ändå! Och tack för all inspo <3

    Anna 2016-05-22 11:28:32
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!