Så klär du upp dig utan att känna dig (för) uppklädd

Ett utav mina större problem klädmässigt är att jag i fina, tunna, nakna plagg alltid känner mig för uppklädd. Eller utklädd. När det vankas fest, examen, bröllop eller bara en extravagant onsdag vill man ju känna sig som sitt allra babeigaste jag men samtidigt känna sig som sigsjälv. Därför har jag tagit fyra plagg som ofta kommer upp i sammanhangen ovan och gett exempel på hur man bär dem utan att känna sig som Iris Apfel extra allt. Och eftersom att maj och juni är festsäsongen nummer 1 och man vill lägga pengar på annat än bara kläder (ens outfit vill ju ofta ha en drink eller flaska vin som matchar) har jag uteslutit de värsta dyrgriparna.
 
Lång klänning

Långklänningen
Ett enkelt sätt att ta långklänningen från kleopatra till down to earth cool utan att tappa det festliga, är sandaler! Och då menar jag inte birkenstockmodellen (även fast den äger) utan de lite lyxigare, nättare varianten.

Sandaler, ATP Atelier. Klänning, H&M Trend. 
 
kort klänning 2
Den nakna klänningen
Bara axlar och armar är ett no no för många men också ofta ogenomförbart pga lever i Sverige. Att satsa på ett krispig skjorta eller blus under klänningar eller toppar med tunna axelband är ett vinnande koncept. Addera ett par blockklackade sandaler (säsongens snyggaste sko!) och du är redo för vilket galejigt sammanhang som helst trots att du har på dig lager på lager.

Sandaler, ATP Atelier. Klänning, H&M. Skjorta, Acne Studios. 
 
lång kjol
Midikjolen
Kjolen som slutar precis under knät är inte bara en bubblare den här våren och sommaren utan också väldigt smickrande för nästan samtliga former och storlekar. Styla den med en spaghettitopp för att göra looken lite lättare (applicera tricket ovan ifall du känner dig naken) och ge den lite edge med ett par klackar med platå i trä. Olika materialval gör looken ännu mer intressant!

Kjol, & Other Stories. Tunt linne, Weekday. Klackar, Uterque.
 
kort klänning
Den korta klänningen
Babydollklänningen finns i nästan alla garderober och det med all rätt! Men känner du dig lite för uppklädd i den lilla klänningen tillsammans med klackar, bryt av den söta looken med ett par nylonstrumpor eller varför inte några som glittrar ikapp med din härliga personlighet? Mode är kul, det får synas även på den seriösaste festlooken tycker jag.

Klackade platåskor, & Other Stories. Klänning, Ganni. Strumpor med glittertrådar, & Other Stories. 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
 • Hej Fanny! Älskar din stil. Jag skulle bli jätteglad om du kunde tipsa om trench coats. Är väldigt ljus och blond och kort (1,58) och jag skulle vilja ha en trench coat i sommar som jag inte drunknar i om du förstår vad jag menar.. Men också en som passar mina ”färger”.. Vad tror du?

  Anna 2016-05-16 18:26:05
  Svara
  • Svar på Annas kommentar.

   Hej Anna! Tack snälla! Jag gjorde ett inlägg ang trenchcoats här http://fannyekstrand.metromode.se/2016/04/14/6281/, men ett par jag skulle lägga till just nu är denna från H&M i linne som är magisk: http://www.hm.com/se/product/40459?article=40459-A och denna i grön satin som också faller otroligt fint: http://www.hm.com/se/product/44798?article=44798-A. Vill du lägga några fler slantar är denna från Ganni som jag har otroligt fin, http://www.ganni.com/shop/coats-and-jackets/brown-coat/F1202.html?dwvar_F1202_color=Praline#start=9, Whyred har också en fin lite ljusare, http://www.whyred.com/shop/women/kate-long/. Vill du ha en trench som inte är så konventionell men ändå en riktig klassiker ska du prova denna från Rodebjer http://www.rodebjer.com/shop/coats/coat-odessa-mist.html.
   Övrigt tycker jag att ifall fickorna sitter relativt högt upp på kappan, kan det vara en god idé att gå till skräddaren med trenchen och lägga upp den lite 🙂 Behöver inte kosta skjortan alls! Kram!

   Fanny Ekstrand 2016-05-16 19:23:22
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!