Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Tack för kaffet – om att säga upp sig

Tack för kaffet

Idag är min sista dag på jobbet. Den här dagen har känts flera tusen mil bort i nästan tre månader, men nu är den faktiskt här. Det är ett himla krig som pågår i hjärnkontoret när man ska säga upp sig. Jag samlade mod i vad som känns en halv evighet för att sedan sitta och nervöskrafsa hål på mina favoritjeans helt omedvetet när jag sa de där orden som inte går att ta tillbaka.

Men någonting behövde hända. När man inte längre tycker att det är lika kul att gå upp på morgonen, när söndagsångesten nästan försummar hela helgen, då måste man bryta sitt mönster. Även om det inte var helt lätt att hitta vart skon klämde heller. Att säga upp sig från sin fasta anställning, sin trygghet och springa i motsatt håll från vanor och rutiner, det är ju som att vända en hink med sand upp och ner. Men då, i januari, fanns det inget annan utväg. Jag behövde göra slut. Jag hade inget nytt jobb klart men det spelade ingen roll.

Jag kollade till min lilla buffert på min internetbank sju gånger under de fem minuter som gick innan jag skulle in i möte med min chef. Höll på att strunta i alltihop med insåg sedan att ingen fast anställning, personalrabatt eller rutiner är mer värda än hur jag mår. Än att tycka att det är lika kul att gå upp på morgonen som det brukade vara. Än att ha ångest varje söndag. Det är faktiskt sant.

Idag rensar jag ut mitt skrivbord. Mitt första skrivbord på min allra första arbetsplats som fast anställd. Hej då, tack för kaffet och allt jag har lärt mig.

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • Grattis, modigt! Var är det du jobbat tidigare? Tack för fin blogg!

  Magdalena 2016-04-12 13:09:05
  Svara
 • Önskar så mycket att jag vågade göra samma sak…söker nytt jobb för är för feg för att säga upp mig utan att ha ett, även om jag EGENTLIGEN vill säga upp mig typ imorgon ! Min första tanke varje morgon är ”åh nej!”

  E 2016-03-28 18:58:29
  Svara
 • Helt rätt! Vänd allt ryggen som inte känns bra. Sedan kommer du att fråga dig varför du inte gjort det tidigare. Kr

  Anette 2016-03-27 20:46:45
  Svara
 • Så jäkla grym Fanny! Lycka till! <3

  Emma 2016-03-27 09:56:43
  Svara
 • Hejja! Gick med precis samma känsla under en längre period och har nu bytt sysselsättning. Känner mig som mitt riktiga jag igen efter att ha gått runt med en dyster hinna som dämpat alla glada känslor. Även om det går emot vissa konventioner om fast anställning, trygghet eller sysselsättning så kan det kännas så bra i kroppen efter ett sånt beslut. Hoppas du också ska känna dig lite lättare nu!

  Linnea 2016-03-24 12:35:37
  Svara
 • Vart jobbar du??

  Lisa 2016-03-24 07:44:38
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!