Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Miniguide: mina bästa vintagebutiker i Marais, Paris

Vintage Paris
 
Jag älskar Paris för alla små hål i väggen för allt vin man får dricka när man vill på dagen och för alla mysiga bakgator och uteserveringar. Men jag tycker nästan lika mycket om alla vintagebutiker man springer ut och in ur när man är där, eller närmare bestämt är i Marais. Jag tänkte därför dela med mig en liten guide i form av ett urval av mina favoritvintagebutiker i Marais. Spara, kom ihåg och håll till godo!

 

Vintage Marais
 
Free ‘P Star, 52 rue de la Verrerie, Marais
 
På Free ‘P Star hittar du allt och lite till. Det är kaos. Är du bakfull pga förmycket vin kvällen innan eller har mycket att bära är Free ‘P Star olidligt. Har du fyndarmössan på dig är det en liten guldgruva. Men som sagt, tid och tålamod. Cash is king!
 
Vintage guide Marais Paris
 
Free ‘P Star, 51 rue de la Verrerie, Marais
 
Samma sak gäller som ovan. Denna butik ligger tvärs över gatan från den andra. Orka stå och bläddra mellan galgarna! Här kan du verkligen fynda vintagepälsar, jeansjackor och roliga skjortor.

 

Shoppa Vintage Paris
 
Kilo Shop, 65 rue de la Verrerie, Marais
 
Lite längre ner på gatan från Free ‘P Star ligger två stycken Kilo Shop. Den första är rätt dålig men den som ligger ett kvarter längre ner på gatan kan man fynda scarfs, jeans och snygga skinnjackor. I den jättelika källaren är alla plagg märkta med en färg och om man kollar upp på väggen är alla färger ett kilopris. I kassan väger sedan någon hipp parisare hela kalaset och du betalar efter vikten på dina plagg.
 
Hitta vintage Marais Paris
 
29 Rue Roi de Sicile, Marais
 
Vad denna lilla pärla till butik heter är oklart och förblir så. Den ser inte mycket ut för världen men här trängs päls-och mockajackor och kjolar tillsammans med hawaiiskjortor som känns lite Gucci om man verkligen vill det. Viola fyndade en trench i fudgebrun mocka som var helt fantastisk.
 
Marais Paris Vintage
 
 
Vintage Désir, 32 Rue des Rosiers, Marais
 
Vintage Désir ligger inklämd mellan alla Marais bästa Falafelställen! Det finns inte tillräckligt stora versaler i världen för att beskriva hur NICE det är. Här har jag nog gjort mina bästa fynd i Marais vintagegrop. Sidenskjortor, pälsar och ullkavajer för mellan 5 euro och 25 euro. Väl värt ett besök om inte bara för att få avsluta med en falafel.
 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer
    metro mode weekly

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!