KLÄDER MED HISTORIA

IMG_1498

Jag gör ofta mina bästa köp när jag minst anar det. På samma sätt som jag alltid träffar människorna som kommer att stå mig närmst, när jag minst anar det.
En väldigt snöblaskig och bakfull söndag i vintras var jag tillsammans med Viola på Marie Laveau för att snacka skit och äta bort lördagnattens ångest. Ni kanske kommer ihåg den här bilden?  Den är tagen precis innan jag satte personligt rekord i antalet side orders.
Hur som, när en veckas kaloriintag var avverkat, gick vi förbi en vintagebutik och där hängde den här kavajen. Extra lång i modellen utan att se ut som ett flerfamiljshus på mina smala axlar. Dubbelknäppt med stora slag. Den var allt jag sökte efter och framförallt med tanke på att prislappen låg på 45 kr.

Varje dag jag har på mig den, tänker jag på den bakfulla söndagen och blir lite gråtmild. För vissa perioder i ens liv kommer aldrig igen. Och att ta sig över halva Södermalm i snöslaskstorm för lökringar och pannkakor med för mycket sirap, med krossat hjärta och en bakfylla att täcka cirka tre söndagar, är en sån grej man kommer ihåg.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • jackan i instagraminlägget är helt fantastisk! var hur nääär kan jag få tag på’n?

  nora 2015-09-19 12:48:17
  Svara
  • Svar på noras kommentar.

   Jag är osäker på vilken jacka du refererar till? Har du länk på instagrambilden? 🙂

   Fanny Ekstrand 2015-09-21 10:08:24
   Svara
   • Svar på Fanny Ekstrands kommentar.

    ah, förlåt för otydligheten haha. blev så exalterad. menar instagram-inlägget du länkade till! alltså detta: https://instagram.com/p/xtlhR5NsoJ/ 🙂

    nora 2015-09-21 10:26:59
    Svara
    • Svar på noras kommentar.

     Haha, jamen såklart! 🙂 Den är tyvärr vintage! Men jag rekommenderar dig att kika omkring på Stadsmissionen och liknande secondhand-butiker samt loppisar, för just den här typen av gamla fårpälsar är väldigt förekommande 🙂

     Fanny Ekstrand 2015-09-21 11:03:18
     Svara
 • älskar ditt sätt att skriva! vasst och rått men ändå rosaskimrande. så fint!

  amanda 2015-09-17 16:52:05
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!