NÄR VI TVÅ BLIR EN, NEW YORK

fanny ekstrand

 Passfodral och krokopräglad plånbok, Don Donna. 

Hetspackar väskan nu -i sista sekund i vanlig ordning. Bara att välja vilka blåjeans som ska med känns som att bestiga ett berg. Och då ska vi inte ens ge oss in på jacksituationen. Hur många mockajackor får plats på 23 kilo? När jag ser mig själv i spegeln ser jag en väldigt sjuk (men glad pga förnekande) människa.

Jag åker till New York om några timmar, jag älskar den surrealistiskt blinkade staden, men vemodet ligger ändå och trycker på hjärtat lite i bröstkorgen. För sist jag gick av planet på JFK stod killen jag var dödskär i och väntade. Jag hade längtat i tre månader att få andas samma luft som honom, men fått nöja mig med att se honom i ett chattfält på skype.

När jag går genom tullen den här gången väntar bara gula taxibilar och en stad som sover lika mycket som jag på helgerna. Jag har hunnit byta jobb tre gånger sedan dess och mitt hår har blivit långt. Och allt som vi gjorde till vårt i New York ska jag nu göra till mitt. Fast det såklart, det vietnamesiska haket på 114 MacDougal, det kommer alltid vara vårt.

Målet med resan är så mycket pannkakor och jordnötssmör som möjligt. Det som vi kallar semestervikt kommer inte direkt gratis. Sedan ska jag köpa sneakers till kontot säger Nej tack.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • Du är så fantastisk med ord och jag måste tacka dig för hur ärlig och nära du är. Blir varm i själen när jag läser dessa meningar som jag så väl känner igen från mitt eget huvud, och plötsligt känns allt mycket mindre ensamt.

  Linnea 2015-03-24 14:37:59 http://rubyfoxburr.blogg.se
  Svara
 • Åh sorgligt men också fint på ngt underligt sätt. New York är bäst och STORT så du hittar nog massvis med saker som blir bara dittdittditt. Ha det toppen!

  Maria 2015-03-23 19:47:49
  Svara
 • Älskar ditt sätt att skriva, Fanny.

  Simma lugnt,
  Herman 🙂

  Herman 2015-03-23 10:35:03 http://herman.metromode.se
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!